Τι γίνεται όταν ένα χάρισμα μετατρέπεται σε εφιάλτη; | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

28 Ιουνίου 2010

Τι γίνεται όταν ένα χάρισμα μετατρέπεται σε εφιάλτη;

Οι απαντήσεις θα δοθούν την Πέμπτη 1η Ιουλίου στην παρουσίαση του βιβλίου

του Παύλου Μεθενίτη Η συνέντευξη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ianos παρουσιάζουν το νέο βιβλίο

του Παύλου Μεθενίτη Η συνέντευξη την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 και ώρα 8 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μάνος Ευστρατιάδης, σκηνοθέτης

Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Ερρίκος Λίτσης.

 

IANOS

Σταδίου 24, Αθήνα

Τηλ. 210 3217917

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα η ζωή του Νίκου Ιωνά γίνεται αφόρητα συναρπαστική. Αίφνης ο τριαντάρης υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας μπορεί να προλέγει την ακριβή ημερομηνία θανάτου κάθε ανθρώπου κοιτώντας τον στα μάτια. Αυτό το απολύτως εξωφρενικό χάρισμά του για μερικούς γίνεται πολύ επωφελές, αλλά για τον ίδιο αποδεικνύεται κατάρα: η προσωπική του ζωή διαλύεται, οι άνθρωποι τον φοβούνται, τα μίντια τον ξεφωνίζουν – και, το χειρότερο, κάποιοι αποφασίζουν πως τους είναι απαραίτητος. Ο Ιωνάς θα κάνει αναγκαστικό τουρισμό μέσα στη σκοτεινή κοιλιά του Κήτους του: Ελλάδα, Σκόπια, Ιταλία – όπου θα αφηγηθεί τις περιπέτειές του στη δημοσιογραφική κάμερα, απομονωμένος και κρυμμένος σε μια βίλα στην Ασίζη. 

Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση και κινηματογραφικό ρυθμό, για το θρίλερ που εκτυλίσσεται στη ζωή μας όταν παραβιάζουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν την ύπαρξή μας.

 

... ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Παύλος Μεθενίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι δημοσιογράφος – έχει συνεργαστεί με περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σχολιογράφος, ελεύθερος ρεπόρτερ, κινηματογραφικός συντάκτης, ερευνητής, σεναριογράφος και σταυρολεξοποιός.

Πριν αποφασίσει να βιοποριστεί ως γραφιάς, εργάστηκε σε ναυτιλιακό πρακτορείο, βιβλιοδετείο, σουβλατζίδικο, εκδοτικό οίκο, κατάστημα ενδυμάτων, συνεργείο καθαρισμού, εταιρεία κούριερ και τράπεζα. Μετά θυμήθηκε πως έγραφε καλές εκθέσεις στο Δημοτικό. Είναι παντρεμένος με την Ευάννα Βενάρδου κι έχει ένα γιο, ο οποίος τον διδάσκει πώς να είναι πατέρας.

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων