Οδυσσέας και Μπλουζ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

8 Σεπτεμβρίου 2010

Οδυσσέας και Μπλουζ

Tο νέο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου

Ο Οδυσσέας και η Μπλουζ.

Το «Τρένο των νεφών» ένα βιβλίο που περιμένει το τέλος του.

Το Κόκκινο Σπίτι  του συγγραφέα. Έχει την Αίθουσα του Χρόνου, της Χαμένης Αθωότητας, της Θάλασσας και των Αυτόχειρων Συγγραφέων.

Το Χωριό, που μισεί τον Οδυσσέα και την Μπλουζ, τους θεωρεί υπαίτιους κάθε συμφοράς και εκπροσώπους του Κακού.

Ένας φόνος, μια αλεπού και δυο σκυλιά στα κάγκελα του Κόκκινου Σπιτιού, μια πυρκαγιά...

 

 

Στο νέο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου ο Οδυσσέας είναι εκκεντρικός συγγραφέας που ζει απομονωμένος σε μια ορεινή κοινότητα. Στον μοναχικό του κόσμο εισβάλλει η Μπλουζ, επιμελήτρια λογοτεχνικών βιβλίων και σκηνοθέτις, η οποία τον πείθει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του, με απώτερο όμως σκοπό να τον βγάλει από το συγγραφικό του αδιέξοδο και να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του. Ο Οδυσσέας δέχεται, αλλά δεν της αποκαλύπτει ότι το τίμημα γι’ αυτό θα είναι η συμμετοχή της σε μια κρίσιμη απόφαση της ζωής του. Παράλληλα, η κλειστή κοινωνία του χωριού, που δεν βλέπει με καλό μάτι τους δύο «ξένους», θα τους θεωρήσει υπεύθυνους για όλα τα δεινά που της συμβαίνουν. Αποκορύφωμα η περίεργη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού, που θα γίνει αφορμή για την έναρξη των εχθροπραξιών...

Ένα βιβλίο για το φόβο του έρωτα του θανάτου, για τη διαχείριση του χρόνου και της μοναξιάς, για την ιδιοτέλεια, για την αγωνία της δημιουργίας μέσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον που δεν ανέχεται το διαφορετικό.  Ένα ψυχολογικό θρίλερ, μια ασυνήθιστη ιστορία σχέσεων.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων