Αν ο έρωτας δεν είναι υπερβολικός, δεν είναι έρωτας | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

11 Νοεμβρίου 2010

Αν ο έρωτας δεν είναι υπερβολικός, δεν είναι έρωτας

είπε η Έλενα Ακρίτα στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου Έρωτας υπό αίρεση

Η νέα συλλογή διηγημάτων του Νίκου Παπανδρέου Έρωτας υπό αίρεση, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

H Έλενα Ακρίτα μίλησε για τον έρωτα που διέπει όλο το βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν ο έρωτας δεν έχει το στοιχείο της υπερβολής, απλώς δεν είναι έρωτας! Στη συνέχεια ο Νίκος Παπανδρέου μίλησε για τα γοητευτικά αλλά και παράδοξα στοιχεία της περιπέτειας της γραφής, όπως τα βίωσε ο ίδιος αλλά και οι ήρωές του στα στα οκτώ βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα και ειδικά στο τελευταίο του, το Έρωτας υπό αίρεση.

Στη νέα συλλογή διηγημάτων του Νίκου Παπανδρέου πρωταγωνιστής είναι ο έρωτας. Ο έρωτας σε όλες του τις μορφές: νεανικός και όχι μόνο, θηλυκός και αρσενικός, στοργικός ή τρυφερός, φανταστικός και ταυτόχρονα πραγματικός. Ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε Ελλάδα και Αμερική μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που ερωτεύονται, αγαπούν, ενθουσιάζονται ή υποφέρουν, επιζητώντας πάντα στο πάθος και στο συναίσθημα το σκοπό της ύπαρξής τους.

Το συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους ο στενός οικογειακός του κύκλος: η μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου, η σύζυγός του Αλεξία Παπανδρέου, η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου, ο αδελφός του Αντρίκος και η Μαριάνθη Παπανδρέου, καθώς και πολλά στελέχη της κυβέρνησης. Ανάμεσά τους οι Νίκος Σηφουνάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Ντίνος Ρόβλιας, Σπύρος Κουβέλης, Δημήτρης Κουσελάς, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Νταλάρα, Σήφης Βαλυράκης, Κώστας Λαλιώτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Τάσος Γιαννίτσης. Επίσης, ο Αλέκος Φασιανός με τη σύζυγό του Μαρίζα, η Μάρη Δασκαλανωνάκη, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Άρης Σφακιανάκης, η Μαρία Σκιαδαρέση,η Έλλη Στάη και πολλοί άλλοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων