4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

14 Ιανουαρίου 2011

4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου

Επισκεφθείτε το περίπτερο των Εκδόσεων Καστανιώτη και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα παιδικά βιβλία

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη συμμετέχουν και φέτος στην 4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) από 28-31 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι.

Στο περίπτερο των Εκδόσεων Καστανιώτη θα έχετε τη δυνατότητα να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή μας και να συνεργαστείτε με τα μέλη της αποστολής μας. Θα ενημερωθείτε για τις νέες εκδόσεις μας, θα προμηθευτείτε ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μερικούς από τους σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας και να συνομιλήσετε μαζί τους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 28/1, 11 π.μ. - 12:00 μ.μ.:

Από το Ντιριγκόου Ντιριμπάι ως το Μαγικό Αυλό

H Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) των Active Member ακολουθεί τα χνάρια που αφήνουν οι στίχοι, οι ήχοι και το παραμύθι πάνω στο μονοπάτι της δημιουργικότητας. Συζήτηση, προβολές, μουσική και μαγικές λέξεις είναι το όχημα στο ταξίδι αυτό.

 

Παρασκευή 28/1, 12:00 μ.μ. - 1:00 μ.μ.:

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Τσόκο Μπλοκ

Η Ελένη Πριοβόλου παρουσιάζει την ιστορία των Στρατιωτών της Ειρήνης, μια αισιόδοξη ιστορία που διαδραματίζεται τον παγωμένο χειμώνα του 1941-‘42. Ήρωες δυο αδέλφια, ο Τσόκο και η Ανθή, που μπαίνουν στην Αντίσταση, και ο Νίνο, γιος του Ιταλού στρατηγού των δυνάμεων Κατοχής.

Σάββατο 29/1, 3:00 μ.μ.-5:00 μ.μ.:

Λογοτεχνικό Εργαστήριο: Οι μαθητές γράφουν!

Εκπαιδευτικοί του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής παρουσιάζουν τη δουλειά τους, τη νέα έκδοση με έργα μαθητών και συνομιλούν με το λογοτέχνη Ανδρέα Μήτσου για την αφηγηματική γραφή.

Σάββατο 29/1, 4:00 μ.μ.-6:00 μ.μ.:

Λογοτεχνικό Εργαστήριο: Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για εφήβους

Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο φιλόλογος Νίκος Καζάζης θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν με μαθητές του δικτύου σχολείων Ανατολικής Αττικής ζητήματα και τεχνικές της συγγραφής ενός λογοτεχνικού έργου.

Στόχος του δικτύου είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων και να τους ενθαρρύνει να γράψουν ποιήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα.

Σάββατο 29/1, 7:00 μ.μ.- 8:00 μ.μ.:

Παρουσίαση του βιβλίου της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο

Η συγγραφέας Γιολάντα Τσιαμπόκαλου παρουσιάζει στους μικρούς επισκέπτες, με τη βοήθεια της θεατρολόγου Εύης Σταθακοπούλου, μια  πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών.

 

Δευτέρα 31/1, 10:00 π.μ. - 11:00 π.μ.:

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Παπαθεοδώρου Στη διαπασών

Ο Θανάσης, εφήβος που του φταίνε όλα και τα σπάει όλα, εκφράζεται μέσα από τη μουσική. Κάποτε όμως καταλαβαίνει ότι δεν αρκεί κανείς να φαντάζεται τη ζωή του μέσα από τα τραγούδια και γι’ αυτό πατάει το stop, βγάζει τα ακουστικά και αποφασίζει να τη ζήσει... Στη διαπασών.

Βραβείο περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2010

 

Δευτέρα 31/1, 11:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.:

Winners VS Losers

Το θεώρημα της επτάδας (Εκδόσεις Πατάκη) VS Στη διαπασών (Εκδόσεις Καστανιώτη). Δύο βιβλία για νέους, δύο ιστορίες που μιλάνε για νικητές και ηττημένους. Προσωρινό ή μόνιμο; Επιλογή ή αναπόφευκτο; O Γιώργος Μαυρωτάς, Το θεώρημα της επτάδας, και o Βασίλης Παπαθεοδώρου, Στη διαπασών, σε μια ελεύθερη συζητήση με αφορμή τα βιβλία τους.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ (ελεύθερη είσοδος).

Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα στη «Γωνιά των Εφήβων» της έκθεση, εκτός της εκδήλωσης «Λογοτεχνικό Εργαστήριο: Οι μαθητές γράφουν» το Σαββάτο 29/1 3-5μ.μ.

Helexpo: Κηφισίας 39, Μαρούσι

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της έκθεσης: www.childrensbookfair.gr

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων