Νέα διάκριση για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

30 Μαρτίου 2011

Νέα διάκριση για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Με έπαινο τιμήθηκε το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου με τον προσωρινό τίτλο Το βιβλίο της αλήθειας.

Με έπαινο τιμήθηκε το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου με τον προσωρινό τίτλο Το βιβλίο της αλήθειας από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (Ibby Κύπρου). Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τον προσεχή Ιούνιο.

Το καινούργιο εφηβικό μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου πραγματεύεται το θέμα της φιλαναγνωσίας. Μέσα από τη δράση, την πλοκή και τους χαρακτήρες, αναπτύσσεται η χρησιμότητα ή μη των βιβλίων, σε ποιους απευθύνονται, ποιους και κατά πόσο μπορούν να αγγίξουν. Πάνω απ’ όλα τονίζεται ότι η ανάγνωση μπορεί να είναι και μία περιπέτεια για τους αναγνώστες, περιπέτεια που οι ήρωες του βιβλίου τη ζουν πραγματικά.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει κυκλοφορήσει έως τώρα εννέα νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (Το μήνυμαΟι Εννέα ΚαίσαρεςΧνότα στο τζάμιΣτη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2008, 2010) και δύο φορές  με το Βραβείο του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ (2008, 2010) για τα βιβλία του Χνότα στο τζάμι και Στη διαπασών. Επίσης έχει αποσπάσει άλλα πέντε λογοτεχνικά βραβεία για διάφορα έργα του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων