Όταν οι έφηβοι μιλάνε | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

24 Μαΐου 2011

Όταν οι έφηβοι μιλάνε

παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σιδέρη Και όμως μιλάνε - Έφηβος λόγος

Το βιβλίο του Νίκου Σιδέρη Και όμως μιλάνε Έφηβος λόγος παρουσιάζεται την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στις 7:30 μ.μ. στο 104 Κέντρο Λόγου & Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Μέσα από κείμενα (σκέψεις και αισθήματα) αλλά και σχέδια μαθητών λυκείου ο Νίκος Σιδέρης, μέσα από το βιβλίο του Και όμως μιλάνε Έφηβος λόγος, προσπαθεί να εξοπλίσει τους δασκάλους, κατά κύριο λόγο, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με το παιδί, με μια σειρά εργαλεία για την καλλιέργεια αυτογνωσίας και δημιουργικότητας στο σχολικό περιβάλλον και όχι μόνο. Ο συγγραφέας παρουσιάζει μια ξεκάθαρη οπτική και λογική για τη σχέση δασκάλου-μαθητή και μια συγκεκριμένη μέθοδο για τον τρόπο με τον οποίο, στο πλαίσιο μιας τέτοιας σχέσης, μπορεί ο δάσκαλος να προκαλέσει γόνιμες ενέργειες και κριτικό στοχασμό στους μαθητές του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σπύρος Μολφέτας, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος IB Σχολής Μωραΐτη, Μπετίνα Ντάβου, καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιάνθη Σταυροπούλου, ψυχολόγος, υπεύθυνη ψυχολογικού τμήματος των «Γιατρών του Κόσμου».

 

104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Θεµιστοκλέους 104 & Καλλιδροµίου

Τηλ. 210-38.26.185

http://104.kastaniotis.com

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων