Το Βραβείο Καλύτερου Βιβλίου για Ποτά στην Τέχνη του κοκτέιλ του Φώτη Κρικζώνη | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

16 Δεκεμβρίου 2008

Το Βραβείο Καλύτερου Βιβλίου για Ποτά στην Τέχνη του κοκτέιλ του Φώτη Κρικζώνη

Με το Βραβείο του Καλύτερου βιβλίου για Ποτά στην Ελλάδα, των Gourmand Cookbook Awards 2008, τιμήθηκε το βιβλίο του Φώτη Κρικζώνη Η τέχνη του κοκτέιλ - Η τέχνη της απόλαυσης.

Τα Gourmand Cookbook Awards 2008 ανακοινώθηκαν την, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 και ανέδειξαν τα καλύτερα βιβλία γεύσης και ποτού ανά χώρα. Το Βραβείο του Καλύτερου Βιβλίου για Ποτά στην Ελλάδα για το 2008 κέρδισε το βιβλίο Η τέχνη του κοκτέιλ - Η τέχνη της απόλαυσης. Χάρη στη συγκεκριμένη βράβευση, το βιβλίο του Φώτη Κρικζώνη θα συνδιαγωνιστεί τον Μάιο του 2009 με τα βραβευμένα βιβλία από όλες τις χώρες για τη διάκριση των καλύτερων βιβλίων του κόσμου ανά κατηγορία.

Τα Gourmand World Cookbook Awards θεσπίστηκαν για πρώτη φορά το 1995 από τον Edouard Cointreau και σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα καλύτερα βιβλία γαστρονομίας που εκδίδονται ανά τον κόσμο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το κοκτέιλ δεν είναι μόνο μια απολαυστική ανάμειξη ποτών που συνοδεύει τις νυχτερινές εξόδους ή τις ημερήσιες αποδράσεις μας. Είναι κυρίως μια ανάμειξη γεύσεων, συναισθημάτων και συγκινήσεων, μια πραγματική τέχνη, η οποία έχει τη δική της ιστορία, που ξεκίνησε να γράφεται πριν από δεκαετίες στα πρώτα αθηναϊκά μπαρ. Στην ιστορία αυτή, περίοπτη θέση κατέχει ο Φώτης Κρικζώνης, ο άνθρωπος που μετέδωσε την τέχνη του στους επιγόνους του μαζί με το ήθος και την αισθητική του επαγγελματία. Στο βιβλίο Η τέχνη του κοκτέιλ, ο «πατέρας των μπάρμαν» διδάσκει με το κύρος και τη μακρόχρονη πείρα του τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες που κρύβονται πίσω από την παρασκευή κάθε απαιτητικού κοκτέιλ, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό γιατί η τέχνη του κοκτέιλ είναι η κατεξοχήν «τέχνη της απόλαυσης».

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων