Συναντήσεις: | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

1 Νοεμβρίου 2011

Συναντήσεις:

Ο Ισπανός συγγραφέας Ενρίκε Βίλα-Μάτας παρουσιάζει στην Αθήνα το νέο του βιβλίο Δουβλινιάδα

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Ισπανός συγγραφέας Ενρίκε Βίλα-Μάτας, καλεσμένος του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσειων Καστανιώτη, για να παρουσιάσει το βιβλίο του Δουβλινιάδα (μτφρ. Νάννα Παπανικολάου). Στο νέο του μυθιστόρημα ο Ενρίκε Βίλα-Μάτας, μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι, ακολουθεί τα βήματα του Οδυσσέα του Τζόυς στο Δουβλίνο.

Όπως αναφέρει και ο συγγραφέας: «Αν μιλάω με φίλο, … του λέω ότι η Δουβλινιάδα είναι κάτι σαν ιδιωτικός περίπατος κατά μήκος μιας γέφυρας που ενώνει τον σχεδόν υπερβολικό κόσμο του Τζόυς με τον πιο λακωνικό του Μπέκετ και που εν τέλει είναι η κυρίως διαδρομή της σημαντικής λογοτεχνίας των τελευταίων δεκαετιών: της διαδρομής από τον πλούτο του ενός Ιρλανδού στην πενία του άλλου, από την εποχή του Γουτεμβέργιου στο Google, από την ύπαρξη του ιερού (Τζόυς) στον ζόφο της εξαφάνισης του Θεού (Μπέκετ), από το επιφανειακό στην αφωνία…»

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 στις 7:30 μ.μ., στο Ινστιτούτο Θερβάντες, ο Ενρίκε Βίλα-Μάτας θα συνομιλήσει τη συγγραφέα Λένα Διβάνη, τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Τα Νέα Μικέλα Χαρτουλάρη και το διευθυντή της ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη Ανταίο Χρυσοστομίδη.

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Τηλ.: 210 3634117

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων