«Ντάσταρ»: Το νέο μυθιστόρημα της Μάρας Μεϊμαρίδη | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

11 Νοεμβρίου 2011

«Ντάσταρ»: Το νέο μυθιστόρημα της Μάρας Μεϊμαρίδη

 κυκλοφορεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Τη γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχία της Οι μάγισσες της Σμύρνης, το μυθιστόρημα που ξεπέρασε τις 350.000 αντίτυπα από το 2002 που πρωτοκυκλοφόρησε και το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μικρή οθόνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη και με πρωταγωνίστριες τις Μαρία Τζομπανάκη και Μαρίνα Καλογήρου στο ρόλο της Κατίνας (σε μεγάλη και νεαρή ηλικία αντίστοιχα).

Λάτρις της σμυρναίικης παράδοσης, η Μάρα Μεϊμαρίδη διέσωσε και αναπαρήγαγε μια παλιά μαντική τράπουλα: DesteΗ τράπουλα της Κατίνας, καθώς και δύο βιβλία με παλιά σμυρναίικα ξόρκια: Βιβλίο μαγείας Ι και Ατταρτικός Κύκλος. Φέτος η Μάρα Μεϊμαρίδη επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα, Ντάσταρ, που μας παρασύρει σαν στρόβιλος σε μια ιστορία αγάπης τριών χιλιάδων χρόνων.

 

Τροία Τουρκίας, 1853.

Ένα βρέφος με χρυσά μαλλιά και βιολετιά μάτια βρίσκεται στο Σκάμανδρο ποταμό, ανάμεσα σε δυο χωριά: ένα ελληνοχώρι κι ένα τουρκοχώρι που μισούνται αιώνες. Είναι η Ντάσταρ, η θεά της αρχαίας Τροίας, που ξανάρθε στη ζωή αναζητώντας το χαμένο έρωτά της. Η Ντάσταρ μεγαλώνει στα φτωχόσπιτα των αγροτών –μαζί με τη Ρωμιά Κλειτώ, την Τουρκάλα Χαττούσα, τη βαβογριά μάγισσα που διαβάζει το μέλλον και βλέπει στο παρελθόν– και στα αρχοντικά των λεβαντίνων γαιοκτημόνων της Τρωάδος. Πλησιάζει τους πιο διάσημους αρχαιολόγους της εποχής, τον Ερρίκο Σλήμαν, τον Φρανκ Καλβέρ και τον Τζίμυ Μέλαρτ, και τους καθοδηγεί, προκειμένου ο αρχαίος θησαυρός να ξαναβγεί στο φως από τα ερείπια της Τροίας.

 

Μια περιπέτεια που οδηγεί σε ακραία πάθη, μια συναρπαστική ιστορία για τη διαχρονικότητα του έρωτα από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ των 350.000 αντιτύπων Οι μάγισσες της Σμύρνης

 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων