Βαλκανική βραδιά | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

14 Νοεμβρίου 2011

Βαλκανική βραδιά

Ένα λογοτεχνικό και μουσικό ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο συλλογικός τόμος Το τόλμημα της μνήμης, σε σχεδιασμό και επιμέλεια του Goethe-Institut, ο οποίος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, αποτελεί μια συλλογή λογοτεχνικών κειμένων που προέρχονται από την πένα 24 συγγραφέων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κοινό τους θέμα η ιστορία της συγκεκριμένης γεωπολιτισμικής περιοχής και οι μνήμες των σχέσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ των γειτονικών χωρών της. Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερηχαρά αυτήν την έκδοση - πόσο μάλλον που περιλαμβάνει κι ένα πρωτότυπο κολάζ ποιημάτωντης βραβευμένης με Νόμπελ συγγραφέως Herta Müller.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στις 8μμ στο Goethe Institut θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τόμου και η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Θέμελη, ο οποίος συμμετείχε στο «Τόλμημα της μνήμης» μ’ ένα δοκίμιο.

Διαβάζουν και συζητούν οι συγγραφείς Πέτρος Μάρκαρης (Ελλάδα), Νίκη Μαραγκού(Κύπρος),Dalibor Simpraga (Κροατία) καθώς και οι μεταφραστές Κωνσταντίνος Κοσμάς και Ισμήνη Ραντούλοβιτς.

Συντονιστής: Ανταίος Χρυστοστομίδης (Εκδόσεις Καστανιώτη)

Το ταξίδι συνεχίζεται με ήχους των Βαλκανίων : Το ελληνικό συγκρότημα Trio Balkano (Παντελής Στόικος – τρομπέτα/καβάλ, Λάκης Τζήμκας – μπάσο, Αλέκος Παπαδόπουλος –κρουστά) θα παρουσιάσει ένα ευρείας γκάμας ρεπερτόριο με συνθέσεις που εμπνέονται απότην πλούσια μουσική παράδοση των βαλκανικών χωρών, της Ελλάδας, αλλά και της τζαζ.

Ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα γερμανικά

Είσοδος ελεύθερη

 

Goethe-Institut

Ομήρου 14-16, Αθήνα

Tηλ. 210 36 61 000

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων