Make up: Ανακαλύψτε την τέχνη του μακιγιάζ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

17 Φεβρουαρίου 2009

Make up: Ανακαλύψτε την τέχνη του μακιγιάζ

Μεταμορφώσεις και λάμψη στην παρουσίαση του Make up.

Ο Αχιλλέας Χαρίτος, ο Τάσος Βρεττός και οι Εκδόσεις Καστανιώτη υποδέχθηκαν χθες σε μια ξεχωριστή βραδιά στο T - Palace του ξενοδοχείου King George Palace τους φίλους και συνεργάτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έσπευσαν για να γιορτάσουν μαζί με τους συντελεστές την έκδοση του πολυτελούς λευκώματος του δημοφιλούς make up artist με τίτλο Make up.

Πρόθεση του Αχιλλέα Χαρίτου ήταν να συγκεντρώσει όλα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για το μακιγιάζ και τις τεχνικές του, με τρόπο οργανωμένο, εύκολο και προσιτό, χωρίς πολύπλοκες σκέψεις και μυστηριώδη τρικ. Να μοιραστεί με άλλα λόγια το παιχνίδι, τους κανόνες αλλά και τις μπλόφες του. Πρόκειται για το πληρέστερο βιβλίο που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα στον τομέα του μακιγιάζ.

Προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της μόδας, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και της τηλεόρασης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ανάμεσά τους οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Μαρινέλλα, Κοραλία Καράντη, Εριέτα Μαυρουδή, Διονύσης Φωτόπουλος, Μανουέλα Παυλίδου, Όλγα Παυλάτου, Τζένη Μπαλατσινού, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρία Σολωμού, Φαίδρα Δρούκα, Καίτη Γαρμπή, Σήλια Κριθαριώτη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Ναταλία Δραγούμη, Μάρα Δαρμουσλή, Έστερ Μαστρογιάννη, Δωροθέα Μερκούρη, Μαριέττα Χρουσαλά, Ιωάννα Σουλιώτη, Κατερίνα Λέχου, Αικατερίνη Λαλαούνη, Μπήλιω Τσουκαλά, Ελένη Κούρκουλα, Νόνικα Γαληνέα, Φωτεινή Πιπιλή, Όλγα Τρέμη, Τάκης Διαμαντόπουλος, Νάκις Ταστσιόγλου, Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη, Μαρία Καβογιάννη, Καίτη Κωνσταντίνου, Δάφνη Κωστοπούλου, Ειρήνη Νικολοπούλου.

ΛIΓA ΛOΓIA ΓIA TΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

Ο Αχιλλέας Χαρίτος εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας της δουλειά του make-up artist. Ξεκίνησε από τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση και γρήγορα μπήκε στο χώρο της μόδας και του θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με όλα τα περιοδικά μόδας και έχει επιμεληθεί την εικόνα σχεδόν όλων των γνωστών ανθρώπων του θεάτρου, της τηλεόρασης, του τραγουδιού και της πολιτικής. Το 1996 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο του Make Up - Η τέχνη του μακιγιάζ και το 1999, από τις ίδιες εκδόσεις, το βιβλίο Αποτυπώματα.

ΤΑΣΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

Ο Τάσος Βρεττός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1979 (αρχικά ως επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος της εκδοτικής εταιρείας ΓραμμήΤέταρτο, καθώς και με πολλά περιοδικά και δισκογραφικές εταιρείες και έχει εργαστεί σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δουλειά του έχει δημοσιευτεί στα περιοδικά Zoom, Creative Camera, Janus, καθώς και στα βιβλία Αποκαλύψεις (εκδ. Αδάμ, σε συνεργασία με τον Διονύση Φωτόπουλο), Θράκη - Terra Incognita (Rodos Image Publications), Σπονδές (εκδ. Εξάντας, ποίηση Γ. Δουατζή), Το Γυμνό στην Ελληνική Φωτογραφία (εκδ. Κοχλίας, Άλκης Ξανθάκης), ANIMAN Artist Book (σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο). και των εκδόσεων Λαμπράκη). Συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι στο περιοδικό

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων