Θέατρο: «Η αρχή του κακού» της Μαρίας Φακίνου | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

28 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο: «Η αρχή του κακού» της Μαρίας Φακίνου

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η νουβέλα της Μαρίας Φακίνου Η αρχή του κακού ανεβαίνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο των παραστάσεων «Η λογοτεχνία στη σκηνή», όπου νέοι δημιουργοί συνομιλούν με τη γενιά τους.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη επιχειρούν να αναδείξουν την ποιητικότητα και το διφορούμενο της γραφής της. Σε μια σειρά από παράδοξα κάδρα εμπνευσμένα από τον κόσμο του Bela Tarr, αλλά και από την ελληνική επαρχία όπως απεικονίστηκε στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα κατοικήσει ανάμεσα στους ντόπιους η μυστηριώδης γυναίκα (ερμηνευμένη από τη Σύρμω Κεκέ). Η στάσιμη επαρχιακή κωμόπολη θα γίνει το πάλκο όπου θα τραγουδήσει τα ξεχασμένα λαϊκά της τραγούδια. Και την ίδια στιγμή ο βωμός στον οποίο θα θυσιαστεί.

 

Μια γυναίκα καταφθάνει σε μια επαρχιακή κωμόπολη με σκοπό να συναντήσει κάποιον: τον Χορδιστή. Μια μακρά αναμονή ξεκινάει. Στη διάρκεια της παραμονής της στην κωμόπολη θα γνωριστεί με τους κατοίκους της απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη.

Εδώ μόνο οι άνδρες έχουν ιδιότητες. Οι γυναίκες φορούν τσόχινα καπέλα. Ένα παιδί δεν μιλά -αν και ξέρει τα πάντα. Ο Επιστάτης του υποσταθμού του ηλεκτρικού έχει έναν σκύλο που ξεπερνά κάθε ηλικιακό προσδόκιμο. Ένας βόμβος έρχεται για να μείνει. Και η απουσία της άνοιξης στην κωμόπολη θα σημειωθεί σαν συμβολική πράξη.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Μαρία Φακίνου

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Σιμάκη

Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Χαλκίδη

 

Παίζουν και τραγουδούν:

Σύρμω Κεκέ

Χαράλαμπος Γωγιός

Συμμετέχουν εθελοντικά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:

Νατάσα Αγγελοπούλου, Ντίνα Αναστασοπούλου, Κώστας Ανδριόπουλος, Αλέξανδρος Ζαρανίκας, Ανδρέας Κολοκασας, Τζένη Λιαρομάτη, Γωγώ Μούλου, Νίκος Παπαχρήστος, Χάρης Σταυράκης, Κατερίνα Σοφικίτου, Σοφία Τσάνη

 

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30, στο -2,

(6/3, 7/3, 13/3, 14/3, 20/3, 21/3, 27/3, 28/3)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων