Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

28 Απριλίου 2017

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

για την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος Καρφίτσες στην άμμο

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο αγαπητός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό Σαντιάγο Ρονκαλιόλο για την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος Καρφίτσες στην άμμο (μτφρ Κώστας Αθανασίου), που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 7 μ.μ. ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1), όπου θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Νίκο Κουρμουλή και τον υπεύθυνο της ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη Γρηγόρη Μπέκο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετάσχει στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το μυθιστόρημά του (Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ.), αλλά και συμμετέχοντας σε μια συζήτηση με τον ομότεχνό του Πασκάλ Μπρυκνέρ (Παρασκευή 12 Μαΐου, ώρα 9 μ.μ.)

Public Συντάγματος: Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα

 

Λίμα, δεκαετία του 1990. Μια ταραγμένη εποχή για το Περού, με τη βία να έχει απλωθεί πέρα από την ύπαιθρο και να έχει φτάσει στις πόλεις και στην πρωτεύουσα, ακόμα και στις πλούσιες συνοικίες της. Βόμβες εκρήγνυνται, το ρεύμα κόβεται όταν οι αντάρτες ανατινάζουν τους πυλώνες του ηλεκτρικού, η αβεβαιότητα κυριαρχεί μέσα στο σκοτάδι. Σε αυτό το κλίμα της ανασφάλειας, τέσσερις φίλοι στην αρχή της εφηβείας τους, μαθητές σε σχολείο ιησουιτών, εμπλέκονται σταδιακά, σχεδόν ασυναίσθητα, σε μια περιπέτεια που αρχίζει σαν αταξία, τους οδηγεί όμως να σπάσουν κάθε φραγμό ανάμεσα στο καλό και στο κακό, πριν φτάσουν στο απόλυτο δράμα. Οι Καρφίτσες στην άμμο είναι μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης τεσσάρων παιδιών που βιώνουν με έναν σκληρό τρόπο τη φιλία και τη συντροφικότητα, το ξύπνημα της σεξουαλικότητας, την οικογενειακή καταπίεση, τα κόλπα της εξουσίας, αλλά συγχρόνως μαθαίνουν τον φόβο, την απελπισία, την οργή, την εκδίκηση. Το νέο μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο περιγράφει ένα παιχνίδι που μετατρέπεται σε θρίλερ πριν καταλήξει σε τραγωδία, η οποία μπορεί να χάνεται μέσα στον ορυμαγδό που κυριεύει μια χώρα αλλά σημαδεύει για πάντα τους πρωταγωνιστές της.

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων