Γνωριμία με τον δημοφιλέστερο συγγραφέα της νεότερης γενιάς του Ισραήλ Εσκόλ Νεβό | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

10 Μαΐου 2017

Γνωριμία με τον δημοφιλέστερο συγγραφέα της νεότερης γενιάς του Ισραήλ Εσκόλ Νεβό

τη Δευτέρα 15 Μαΐου στον Ιανό

Την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πλέον δημοφιλή συγγραφέα της νεότερης γενιάς του Ισραήλ, Εσκόλ Νεβό, θα έχουμε τη Δευτέρα 15 Μαΐου στον Ιανό, με αφορμή την ελληνική έκδοση του μυθιστορήματός του Τρεις όροφοι (μτφρ. Λουίζα Μιζάν).

Με τον Εσκόλ Νεβό θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος της Ξένης Λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη Γρηγόρης Μπέκος.

Ο σημαντικός ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ, σε σχόλιό του, αναφέρει για τον Νεβό: «Ο Εσκόλ Νεβό είναι ένας συναρπαστικός αφηγητής που δίνει στον αναγνώστη μια ευρεία και σύνθετη εικόνα της ισραηλινής κοινωνίας».

Ο Αρνόν Λεβανόνι είναι αγριωπός και κτητικός. Η αγάπη του για την Όφρι, τη μεγάλη του κόρη, τον βγάζει εκτός εαυτού. Όταν υποψιάζεται πως ο γείτονάς του την έχει κακοποιήσει σεξουαλικά, τον στέλνει στο νοσοκομείο. Μπαίνει σε μεγαλύτερους μπελάδες όταν η εγγονή του γείτονα απειλεί να τον εκδικηθεί. Ο ίδιος μένει σε μια ήσυχη γειτονιά με την οικογένειά του. Από πάνω τους μένει, με τα δυο παιδιά της, η «χήρα» Χάνι Ντορόν, της οποίας ο άντρας λείπει συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια. Ο κουνιάδος της, κυνηγημένος από τους πελάτες του και την αστυνομία, ζητάει καταφύγιο στο σπίτι της. Στον τελευταίο όροφο μένει μια πραγματική χήρα: η δικαστίνα Ντβόρα Έντελμαν. Συνταξιούχος πλέον, προσπαθεί να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, συμμετέχοντας σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας. Θα καταφέρει όμως να επανασυνδεθεί με τον γιο της; Η Χάνι Ντορόν θα ξεπεράσει τα προβλήματά της; Ο Αρνόν θα σώσει τον γάμο του; Οι Τρεις όροφοι του κτηρίου αντανακλούν το τριμερές ψυχαναλυτικό μοντέλο του Φρόυντ. Ο Εσκόλ Νεβό, ο πλέον δημοφιλής συγγραφέας της νεότερης γενιάς στο Ισραήλ, ακτινογραφεί τις ψυχώσεις της μεσαίας τάξης και μας χαρίζει ένα σαρωτικό μυθιστόρημα. 

 

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30

Ο ΕΣΚΟΛ ΝΕΒΟ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΚΟ

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων