Συνάντηση με τον Κροάτη συγγραφέα Ίβαν Σέρσεν | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

12 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση με τον Κροάτη συγγραφέα Ίβαν Σέρσεν

την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»

Μια νεαρή κοπέλα από τη Νιγηρία, η Ουχουνόμα, περιπλανιέται για μερικά χρόνια στην Ευρώπη έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό – να διεκδικήσει το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Δεν διαθέτει όμως τα απαραίτητα έγγραφα που θα εξασφάλιζαν τη νόμιμη παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει χαρτιά, είναι «παράνομη» για την απρόσωπη γραφειοκρατία, αυτό είναι το «έγκλημά» της, και θα εμπλακεί σ’ έναν φαύλο κύκλο που θα δοκιμάσει τις σωματικές και ψυχολογικές αντοχές της.

Με ένα μυθιστόρημα που θίγει άκρως επίκαιρα ζητήματα συστήνουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη τον Κροάτη συγγραφέα Ίβαν Σέρσεν και το βιβλίο του Φαύλος κύκλος. Ο συγγραφέας πραγματεύεται το μεγάλο και περίπλοκο θέμα της μετανάστευσης, τις δυσκολίες, τον ρατσισμό και τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να εγκατασταθούν σε μία χώρα και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον συγγραφέα στην παρουσίαση του βιβλίου του την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Κροατίας. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζώης και η μεταφράστρια του βιβλίου του Ισμήνη Ραντούλοβιτς. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπληρωτής του πρέσβη της Κροατίας, Ζβόνιμιρ Σβίμπεν.

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ

Ακαδημίας 32, Αθήνα

τηλ. 210-3388054

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων