Λογοτεχνικά Βραβεία | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

11 Ιανουαρίου 2019

Λογοτεχνικά Βραβεία

Σημαντικές διακρίσεις σε συγγραφείς των Εκδόσεων Καστανιώτη

Διανύοντας την πεντηκοστή επέτειο της παρουσίας μας στα ελληνικά γράμματα, μοιραστήκαμε με τους συγγραφείς μας μεγάλες συγκινήσεις, με εξαιρετικά νέα βιβλία και σημαντικές διακρίσεις. Συνολικά έντεκα βραβεία ανακοινώθηκαν ή απονεμήθηκαν σε συγγραφείς των εκδόσεών μας.

Πιο συγκεκριμένα: 

Ο Μιχάλης Μοδινός τιμήθηκε προ ημερών με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για την Εκουατόρια και η Μαρία Κουγιουμτζή με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας για τη συλλογή διηγημάτων Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα. Πέρσι είχε απονεμηθεί Κρατικό Βραβείο Νουβέλας/Διηγήματος και στον Ανδρέα Μήτσου για το βιβλίο Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια.

Ο Νίκος Α. Μάντης απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Ο Αναγνώστης για το μυθιστόρημά του Οι τυφλοί, το οποίο έχει τιμηθεί και με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Κώστας Λογαράς, για το βιβλίο του Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο και ο Αλεξάνταρ Γκάταλιτσα, για το βιβλίο του Ο Μεγάλος Πόλεμος, βραβεύτηκαν με το The Athens Prize for Literarure του περιοδικού (δε)κατα για το ελληνικό και το μεταφρασμένο μυθιστόρημα αντίστοιχα.

Ο Παντελής Βουτουρής, για το βιβλίο Ιδέες της σκληρότητας και της καλοσύνης (Εθνικισμός, σοσιαλισμός, ρατσισμός, 1897-1922), τιμήθηκε με κυπριακό Κρατικό Βραβείο Μελέτης/Δοκιμίου και με το Βραβείο Δοκιμίου/Μελέτης του περιοδικού Ο Αναγνώστης.

Το βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου Μα γιατί μου φταίνε όλα;! (Το βιβλίο της γκρίνιας), με εικονογράφηση του Τάσου Μαραγκού (Tasmar), απέσπασε το Βραβείο Κοινού των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Σημαντική διάκριση έλαβε επίσης η ιταλική μετάφραση του Maurizio de Rosa για την ιταλική έκδοση του βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου 8 ώρες και 35 λεπτά (La sorella segreta, εκδόσεις e/o), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης ελληνικού έργου σε ξένη γλώσσα. 

 

Ευχαριστούμε τα μέλη των επιτροπών και τους αναγνώστες που τίμησαν τους συγγραφείς μας. Σας υποσχόμαστε και για τη νέα χρονιά πολλές και σημαντικές εκδόσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων