«Η γυναίκα του Θεού» της Αμάντας Μιχαλοπούλου ταξιδεύει στην Αμερική | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέα - Δελτία τύπου

21 Μαΐου 2020

«Η γυναίκα του Θεού» της Αμάντας Μιχαλοπούλου ταξιδεύει στην Αμερική

.

Η Γυναίκα του Θεού της Αμάντας Μιχαλοπούλου μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα αγγλικά από τις εκδόσεις Dalkey Archive, σε μετάφραση Patricia Felisa Barbeito, και έχει ήδη κερδίσει κοινό και κριτικούς. Ο φιλόσοφος Simon Critchley είδε στη Γυναίκα του Θεού «μια συγκινητική ερωτική ιστορία που ξεδιπλώνεται επιμελώς με τη διανοητική λογική μιας θεολογίας πρώτης τάξεως». Ο συγγραφέας Daniel Kehlmann σημειώνει: «Δεν έχω ξαναδιαβάσει παρόμοιο βιβλίο. Δεν έχω ιδέα πώς η Αμάντα Μιχαλοπούλου τα κατάφερε» και χαρακτήρισε το μυθιστόρημα «παιγνιώδες και βαθιά ανησυχητικό ταυτόχρονα, άγριο και αστείο, ρομαντική κωμωδία και βαθιά φιλοσοφική πραγματεία». Η Los Angeles Review of Books τόνισε ότι «το μυθιστόρημα τελειώνει ως παιάνας στη λογοτεχνία αλλά και ως στοχασμός του ρόλου και της φύσης της συγγραφικής πράξης στη μεταμοντερνικότητα».

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να βρείτε κριτικογραφία από τον ξένο τύπο και συνεντεύξεις που έδωσε η συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου:

Paris Review Daily (συνέντευξη στον Christopher Merrill),

Words Without Borders (συνέντευξη με την Patricia Felisa Barbeito),

ThreePercent (κριτική της Σώτης Τριανταφύλλου / ανάγνωση αποσπασμάτων από τη HannaSchygulla)

Fence Magazine (συνέντευξη με την Anne Germanacos),

Los Angeles Review of Books (κριτική της Mary Raffan),

PoetsandWriters (συνέντευξη),

καθώς και τις απόψεις συγγραφέων που διάβασαν το μυθιστόρημα God'sWife

Γυναίκα του Θεούείναι το τρίτο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου που μεταφράζεται και κυκλοφορεί στην Αμερική. Έχει προηγηθεί η συλλογή διηγημάτων Θα ήθελα (Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας 2008, Dalkey Archive, μτφρ. Karen Emmerich) και το μυθιστόρημα Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη (που έφτασε στη βραχεία λίστα του Εθνικού Βραβείου Μετάφρασης των ΗΠΑ το 2014, Open Letter, μτφρ. Karen Emmerich).

Η Γυναίκα του Θεού θα κυκλοφορήσει προσεχώς στην Τουρκία από τις εκδόσεις Alakarga και στη Δανία από τους Jensen & Dalgaard.

 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα της Αμάντας Μιχαλοπούλου.

 

 

 

 

αποστολή σε φίλο

επιστροφή στη λίστα των νέων