«Περίπατοι στον Παρθενώνα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Περίπατοι στον Παρθενώνα

Parthenon Promenades

Φωτογραφίες:
Σωκράτης Μαυρομμάτης

Περίπατοι στον Παρθενώνα
  • ISBN: 960-03-3521-4
  • CD-ROM
  • 16 Μαρτίου 2005
  • € 17,85

Η ηλεκτρονική έκδοση Περίπατοι στον Παρθενώνα αποτελεί εμπλουτισμένη μεταφορά της έντυπης έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου της Κορνηλίας Χατζηασλάνη από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη το 2000, με φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη.


Το CD-ROM, με πρωτότυπο τρόπο, σας βοηθά:

Στο πρώτο μέρος η Ίρις σας δείχνει τον Παρθενώνα στην πιο τέλεια μορφή του, όταν το 432 π.Χ. ολοκληρώθηκε από τον Περικλή και τον Φειδία.
Στο δεύτερο μέρος σας διηγείται τις ιστορικές περιπέτειες του μεγάλου ναού, τις μικρές και μεγάλες ζημιές που υπέστη ως τις μέρες μας.
Στο τρίτο και τέταρτο μέρος σας θυμίζει την αρχική μορφή του ναού και σας βοηθά να αναπλάσετε τις συνολικές συνθέσεις από τα αποσπασματικά σωζόμενα γλυπτά που μπορείτε να δείτε στα δύο μουσεία.
Στο Επίμετρο μπορείτε να δείτε μία συνολική εικόνα όλου του σωζόμενου γλυπτικού διάκοσμου του Παρθενώνα, που συμπληρώνεται με τα σχέδια του Jacques Carrey, ο οποίος σχεδίασε τα γλυπτά το 1674, όταν αυτά βρίσκονταν ακόμη επάνω στο μνημείο, δεκατρία χρόνια πριν από την ανατίναξη του ναού, το 1687.

Eλάχιστες απαιτήσεις συστήματος
Pentium ΙΙΙ 500 Mhz, Windows 9x/ΝΤ/Me/2000/XP, 32 MB RAM, CD ROM 12x (προτεινόμενο 40x), οθόνη SVGA, κάρτα ήχου (συμβατή με SoundBlaster), QuickTime έκδοση 6.0 (περιλαμβάνεται στο CD-ROM).
Σύνδεση στο διαδίκτυο
: Απαραίτητο για τη σύνδεση με το δικτυακό τόπο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη

Η αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 19%.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Κορνηλία ΧατζηασλάνηΦωτογραφίες: