«Οδηγός επιβίωσης του ηθοποιού στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Οδηγός επιβίωσης του ηθοποιού στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση

Μαθήματα υποκριτικής

Οδηγός επιβίωσης του ηθοποιού στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση
  • ISBN: 960-03-4118-4
  • eudoxus logo Εύδοξος: 12867731
  • σελ. 264
  • 31 Οκτωβρίου 2005
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Ένας νέος ηθοποιός, όταν πρωτοπαίζει σε μια ταινία ή σε μια τηλεοπτική σειρά, έρχεται αντιμέτωπος με τον πολύπλοκο κόσμο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, τον οποίο καθορίζουν αναρίθμητοι άγνωστοι κανόνες και χιλιάδες τεχνικές λεπτομέρειες. Ποιος θα τον βοηθήσει να επιβιώσει μέσα σ' αυτή την άγνωστη πραγματικότητα; Το βιβλίο Οδηγός επιβίωσης του ηθοποιού στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση είναι μια σειρά απλών και κατανοητών μαθημάτων υποκριτικής, που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», όχι μόνο για τους μαθητές των δραματικών σχολών και τους νέους ηθοποιούς, αλλά ακόμα και για τους φτασμένους επαγγελματίες.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης, αξιοποιώντας την εικοσάχρονη επαγγελματική και τη δεκάχρονη διδακτική του πείρα, επιχειρεί με το βιβλίο αυτό να διαλύσει τη σύγχυση και το φόβο που νιώθουν όσοι –και κυρίως οι νέοι ηθοποιοί– προσεγγίζουν τον πολύπλοκο αλλά και τόσο γοητευτικό κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Όπλα του η γνώση, η σαφήνεια, η απλότητα, αλλά και το χιούμορ.

Βιογραφικά στοιχεία

Δημήτρης Αρβανίτης

O Δημήτρης Αρβανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Tο 1966 άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία και παρουσίασε δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα. H κινηματογραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1973. Από τότε είναι σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, καθώς και θεαμάτων ανοιχτού χώρου. Έχει σκηνοθετήσει ογδόντα πέντε διαφόρων τύπων θεάματα. Διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση τα τελευταία δέκα χρόνια σε δραματική σχολή της Αθήνας. Παραδίδει επίσης σεμινάρια με το ίδιο αντικείμενο.