«Το τρενάκι των ρημάτων» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το τρενάκι των ρημάτων

Εκπαιδευτικό λογισμικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας των ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

Λογισμικό και συνοδευτικά βιβλία για τον καθηγητή και το μαθητή

Εικονογράφηση:
Μιχάλης Λουκιανός

Το τρενάκι των ρημάτων
  • ISBN: 978-960-03-4464-6
  • eudoxus logo Εύδοξος: 12733598
  • CD-ROM
  • 1 Σεπτεμβρίου 2007
  • € 27,37

Το εκπαιδευτικό λογισμικό Το τρενάκι των ρημάτων δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολύνει τη διδασκαλία και την εκμάθηση των αρχαίων ρημάτων κυρίως από μαθητές και των τριών τάξεων του γυμνασίου και ιδιαίτερα από μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αφομοίωση του συγκεκριμένου αντικειμένου. Το λογισμικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο μέσα στην τάξη από τον καθηγητή, και αυτόνομα από το μαθητή, με τη χρήση των λειτουργιών «Διδάσκομαι-Κατακτώ» και «Εξασκούμαι-Εφαρμόζω».

Ο καθηγητής, με βάση το λογισμικό, έχει τη δυνατότητα διερεύνησης και επεξήγησης ενός γραμματικού φαινομένου, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν νέες έννοιες. Ουσιαστικά, προετοιμάζει τις δραστηριότητες ανάδρασης, προκειμένου οι μαθητές να κατακτήσουν ό,τι δεν έχουν κατανοήσει σωστά.

Το έργο αυτό συνεπικουρείται από συμπληρωματικά «Φύλλα Εργασίας», ειδικά σχεδιασμένα για κάθε τρέχουσα δραστηριότητα.

 

Eλάχιστες απαιτήσεις συστήματος
Pentium ΙΙΙ 866 MHz, Windows ΝΤ/Me/2000/XP/Vista, 128 MB RAM, CD-ROM 12x (προτεινόμενο 40x), οθόνη SVGA, κάρτα ήχου (συμβατή με SoundBlaster), σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

Η αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 19%.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Μελίνα Ηλιοπούλου

H Μελίνα Ηλιοπούλου γεννήθηκε το 1973 στο Μπουρούντι της Κ. Αφρικής. Κοινωνιολόγος-Ειδική Παιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Από το 2000 ασχολείται με προγράμματα-μεθόδους διδασκαλίας που αφορούν μαθητές με δυσλεξία. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, σχετικά με την ειδικότητά της.
Μαρία Ξέστερνου

Η Μαρία Ξέστερνου γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης με θέμα: «Συμβολή στην ιστορία της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στη Γαλλία: Οι συγγραφείς και τα σχολικά βιβλία που εκδόθηκαν ανάμεσα στο 1789 και 1825». Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και Εφαρμογές Λογισμικού στη διδασκαλία και στη φιλολογική έρευνα ως Λέκτορας (Π.Δ. 407/1980) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Φωτογραφίες: